Indtryk fra MW2009s første dag

crossposted på Formidlingsnettet

Konferencen Museums and the Web 2009 åbnede med Max Anderson fra Indianapolis Museum of Art ‘s inspirerende keynote ‘Moving from Virtual to Visceral‘ , som opfordrede museerne til at tænke i oplevelser der ‘går i kødet’ på de besøgende. Han mindede om, at betragtningen af de enkelte værker eller objekter kun udgør en del af den samlede museumsoplevelse, og pegede på hvordan museernes netsted også bør medvirke til at åbne onsite-oplevelsen for de besøgende online. Hos IMA sker dette blandt andet gennem en site arkitektur der lader brugerne udforske samlingerne og forlænge besøget og ved at skabe gennemsigtighed til museets processer og ‘vital statistics‘. (Sitet er iøvrigt bygget i Drupal; konstruktionen beskrives indgående her.) Og mens hovedsitet især har værdi for de, der også besøger det fysiske museum, fungerer IMAs selvstændige site Artbabble, som samler videokunst og videoer og kunst, som et rent netbaseret socialt site.

Tilhørernes respons på Andersons tale kunne følges på det realtime Twitterfall der projiceres op under plenum sessionerne og som også kan følges på Twitter; og her er virkelig tale om et aktivt twitter-community, som deler viden, links og kommentarer. Et fint kik ind i de sesssions, man går glip af, og et godt supplement også til de sessioner man selv deltager i. Alle papers ligger iøvrigt tilgængeligt på nettet, og der er oprettet en slideshare gruppe hvor oplægsholdernes præsentationer forhåbentligt bliver lagt op.

Eftermiddagens unconference pitches/ breakout sessions samlede en hel række små og store grupper om alt fra in/outsourcing, funding, storytelling og diverser teknologier og aspekter af sociale medier. Vældigt spændende at høre alle pitches og mærke hvordan langt de fleste blev mødt af et ‘åh, ja!’. Der skulle komme referater fra de forskellige breakouts på konferencens blog. Mange af gårdsdagens samtaler vil givetvis blive ført videre under den uformelle ‘Birds of a feather breakfast’ her til morgen.

2 comments
  1. Susana Tosca said:

    this sounds really cool, rikke! like a fantastic conference experience: academically interesting, and also so up to the date with the new technologies! 🙂

  2. rikkebaggesen said:

    Oh it is, it is! Great buzz being here, only too many things I want to attend and too little time to sit back and reflect, let alone blog about it (I’m starting to see the point of Twitter!), hence just crossposting my Danish post from Formidlingsnettet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: