Sudoku

Sidste uges Q&D brugerundersøgelser på Den Sorte Diamant og Statens Museum for Kunst bød ikke på de store aha-oplevelser eller overraskelser, men gav alligevel et udmærket indblik i folks forskelligtartede reaktioner og interesser i mødet med udstillingerne online og onsite.
Jeg har efterfølgende brugt disse som afsæt for de indledende øvelser i konceptudviklingen. Jeg har kogt de adspurgtes svar ned til en række – somme tider modstridende – udsagn om Wilson-udstillingen, for at kunne få et overblik over hvad, der er det centrale i udstillingen, og hvad der i givet fald skulle eller kunne overføres til en webudstilling.
Først havde jeg dog brug for at få tegnet den webudstillingside ned, som siden mit første besøg havde fyldt op i mit hoved. Og det er ikke fordi den er så tosset endda, men jeg ville gerne finde ude af hvad der ellers kunne ske i en webudstilling. Så nu har jeg lavet en idesudoku på wilson udstillingen og er kommet helt ud i krogene: Fra de første 8 associationer (social tagging – skitse og værk – sanseunivers – (u)virkelighed/sandhed – følg kaninen – straight gengivelse – psykologi/underbevidsthed – glughuller & hemmeligheder) er der kommet en masse nonsens og en del interessante ideer. Det har været sjovt at opdage at der kunne være så mange andre indgange til udviklingen af en webudstilling over ‘Everything You Can Think of is True’, også selvom mange af ideerne ligger et godt stykke ude af en tangent. Pointen med denne øvelse var jo netop heller ikke at finde løsningen på Wilsonudstillingen som sådan, men derimod at løse op for konceptudviklingsprocessen.

Derfor vil jeg nu også lægge disse eksisterende udstillinger til side, for i stedet at koncentrere mig om at få hul på den udstillling, der vil blive prøveklud for projektet.

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: